Caz clinic 19: coroane integral ceramice – tratament ortodontic

Caz clinic 19: coroane integral ceramice – tratament ortodontic

caz19-7

Pacienta se prezinta cu o restaurare protetica veche de aproximativ 10 ani complet necorespunzatoare din punct de vedere estetic. Aceasta a cauzat o iritatie si inflamatie gingivala din cauza solidarizarii coroanelor, fapt ce nu permitea igienizarea corecta interdentara cu dental floss. In plus, gingia a suferit o pigmentare ireversibila cauzata de nichelul din aliajul metalic al lucrarii ce poate da uneori asemenea reactii de intoleranta.

S-au inlocuit coroanele cu provizorii realizare pe baza unui wax up diagnostic, pacienta puntandu-si astfel exprima parerea in legatura cu forma viitoarelor coroane finale.
La mandibula s-a aplicat un aparat ortodontic timp de 9 luni pentru a rezolva malpozitia frontala.

Dupa finalizarea tratamentului ortodontic, s-au realizat si coroanele finale integral ceramice, tinaind cont atat de necesitatile estetice in zona frontala, cat si de intoleranta la nichel a pacientei.”

“Mulțumită Andreei am reușit să scap de un complex pe care îl aveam din copilărie, acela de a nu putea zâmbi fără să îmi acopăr, involuntar dantura. Andreea mi-a propus soluțiile cel mai puțin invazive pentu restaurarea danturii, fiindu-mi explicați atât la început, cât și pe parcurs, toți pașii tratamentului pe care l-am urmat, astfel încât a reușit să îmi câștige încrederea de la prima consultație, deși de-a lungul a 10 ani am fost tratată de numeroși medici stomatologi care nu au reușit același lucru. Andreea m-a convins să îmi pun aparat dentar, deși aveam 27 ani la acel moment și refuzam categoric o astfel de opțiune, însă purtarea acestuia a dat rezultate uluitoare, vindecându-mă definitiv de complexul meu. Restaurarea danturii mele a fost un proces lung, de circa un an și jumătate, dar care au trecut foarte repede, fiecare vizită fiind făcută cu plăcere, știind că mă apropii de rezultatul dorit.”

Elena