Profilaxie – Detartraj si Periaj

Profilaxie – Detartraj si Periaj

Profilaxia afectiunilor stomatologice a devenit o necesitate astazi, poate mai mult ca niciodata, pentru a preveni aparitia unor afectiuni sau complicatii ale unor afectiuni greu de tratat ulterior si extrem de dureroase. Cea mai frecventa procedura de profilaxie este detartrajul.

Profilaxie – Detartraj si Periaj

Tartrul reprezinta placa bacteriana depusa pe suprafetele dentare si apoi mineralizata.

Procesul de mineralizare este favorizat de:

 • Saliva cu vascozitate mare
 • Unele conditii locale cum ar fi:
  • Obturatii (plombe) ce depasesc marginile cavitatii sau fracturate
  • Lipsa masticatiei pe dintii respectivi
  • Lipsa sau incorectitudinea periajului dentar
  • Fumatul

Indepartarea tartrului nu se poate face prin clasicul periaj pe care fiecare pacient il face acasa ci este necesara prezentarea la stomatolog.

In timpul detartrajului ultrasonic este posibil sa apara o usoara senzatie dureroasa determinata in special de expunerea radacinilor dentare cu gingia deja retrasa in cavitatea bucala. Aceasta sensibilitate poate persista mai multe zile, pana la o saptamana, fiind declansata de alimente reci sau dulci, ea disparand imediat dupa incetarea actiunii lor.

Detartrajul ultrasonic nu este daunator smaltului dintilor, actionand doar asupra depozitelor de tartru!

Tartrul, odata indepartat, se reface. In consecinta, detartrajul trebuie facut o data la 6 luni. In cazul fumatorilor, procedura de detartraj se recomanda a fi efectuata o data la 3 luni.

In urma detrartajului mai pot ramane totusi mici depozite pe suprafata dintelui, care, daca nu sunt indepartate, vor sta la baza unor noi depuneri de tartru ce trebuie indepartate prin periaj professional dupa detartraj.

Cat costa un detartraj si un periaj profesionist?

 • Detartraj ultrasunete+air flow+ periaj profesional (ambele arcade) – 250 lei
 • Detartraj periodic + air flow + periaj profesional (ambele arcade) – 200 lei

Afla mai multe sau stabileste o programare:

Programari cabinet stomatologic BucurestiPentru mai multe informatii sau pentru a face o programare, contacteaza-ne telefonic la 0744.346.901 sau acceseaza sectiunea Contact si Programari