Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

ANODONTIE INCISIVI LATERALI CU MICRODONTIE

implanturi dentare, sinus lifting

Pacienta sufera din nastere de lipsa mugurilor dentari ai incisivilor laterali superiori. Pe arcada inca exista un canin de lapte si dintii permanenti, ce au coroanele mai mici decat in mod normal, sunt deplasati. Se adauga la aceste probleme o anomalie de dezvoltare a oaselor maxilare  plus numeroase distructii coronare generate de carii pe molari, unii necesitand extractii dentare. Dupa rezolvarea cariilor si extractii, se incepe tratamentul ortodontic in vederea facilitarii fatetelor si coroanelor. 
 
S-au inserat de asemenea doua implanturi pe zona molara la maxilar, unul dintre ele cu sinus lifting. Coroanele pe implant sunt din ceramica pe suport de zirconiu insurubate. La mandibula spatiul generat de extractia unui molar a fost inchis ortodontic. 
 
Dintii frontali vor fi deci reconfigurati ca forma prin coroane si fatete astfel incat caninii permanenti sa para incisivi laterali, iar premolarii 1 sa para canini. Tratamentul protetic s-a facut la finalul a 3 ani de tratament ortodontic si bineinteles dupa corectarea gingiei, care se expunea exagerat in zambet larg. Ca etape intermediare, dupa gingivectomii, pacienta a purtat coroane/fatete provizorii realizate dupa wax-up timp de cateva luni, pentru a avea o imagine mai clara a formei si lungimii dintilor cu care ea s-ar fi simtit confortabil. Forma dintilor finali a fost agreata impreuna cu pacienta si, pentru ca si a dorit dinti "cat mai mici" fiind obisnuita cu dintii ei naturali foarte mici, ne-am hotarat impreuna sa nu urmam regulile modelarii ideale a incisivilor, cu un anumit raport intre lungime si latime, ce s-ar fi finalizat cu dinti in opinia ei prea lungi. 
 
Rezultatul final a fost cel dorit de pacienta, comunicarea si intelegerea tuturor etapelor fiind esentiala in tratamente cu un asemenea grad de complexitate.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza