Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

PARODONTOLOGIE - AFECTIUNI GINGIVALE

Prevenirea, tratarea si stoparea evolutiei bolii parodontale (parodontoza)

Afectiunea gingivala sau parodontala (cunoscuta si sub numele de parodontita) este o inflamare a tesuturilor ce inconjoara dintele si este cauza principala a pierderii dintilor. Gingivita este o infectie bacteriana a tesuturilor de la nivel bucal si potentialul precursor al afectiunilor parodontale.

Odata ce afectiunea gingivala s-a instalat, toxinele produse de bacterii declanseaza un raspuns imun (de aparare) din partea organismului care elibereaza anumite substante ce deterioreaza tesutul conector al dintilor si structura osoasa, distrugandu-le si favorizand pierderea dintilor.

Exista o serie de tratamente disponibile pentru cei ce sufera de afectiuni gingivale/gingii inflamate, fiecare dintre acestea depinzand de gravitatea afectiunii.

Pentru a stabili tratamentul care se adapteaza cel mai bine nevoilor dumneavoastra, medicul dentist sau dupa caz specialistul in parodontologie va evalua gravitatea leziunilor produse de afectiunea parodontala pentru a crea un plan de tratament riguros. Evaluarea igienei dentare va determina daca placa dentara (depunerile moi de pe dinti) este eliminata zilnic.

In continuare, depunerile dure (cunoscute si sub numele de tartru) trebuie eliminate printr-o curatare profesionala, si uneori prin proceduri suplimentare, ce constau in netezirea (lustruirea) radacinilor si detartrajul in regiunea supragingivala si mai ales subgingivala.

In cazul in care osul a fost deteriorat, medicul stomatolog poate folosi o noua tehnica, numita regenerare tisulara ghidata, ce implica grefarea osului pentru a spori sansele regenerarii osoase.

Pentru a consolida gingiile, pot fi efectuate si grefe de tesut moale.

Regenerarea tisulara ghidata implica insertia unei membrane pentru a facilita procesul de regenerare a structurii osoase.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza