Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

IMPLANT DE INCISIV CU GREFA DE OS SI COROANE

coroane ceramice pe zirconiu pe dinti si pe implant, fateta ceramica

Situatia initiala - coroane metaloceramice solidarizate de la caninul drept pana la incisivul lateral stang. Situatia finala - coroane ceramice pe zirconiu pe dinti si coroana ceramica pe zirconiu pe implant, fateta ceramica pe caninul stang.

Cele 5 coroane frontale vechi s-au realizat solidarizate, ceea ce, pe langa aspectul inestetic de dinti "falsi" si "lipiti" , face foarte dificila igiena interdentara si cauzeaza inflamatie gingivala.

Coroanele metaloceramice sunt acceptabile estetic in special in zonele laterale. In zona frontala au aspect mat, marginea metalica transpare prin gingia subtire.

Dupa indepartarea coroanelor s-au refacut doua tratamente de canal si pivotii corespunzatori. S-a constatat necesitatea extractiei unui incisiv central ceea ce a generat un defect osos semnificativ previzibil. S-a grefat cu bloc osos zona, timp de 6 luni s-a asteptat integrarea osului, timp in care pacienta a purtat coroane provizorii.

Pentru un rezultat final previzibil, in cazurile de reabilitari ale zonei frontale realizam Wax-up - simulare in ceara a coroanelor finale. Pe baza acestui wax-up se fac coroane provizorii pe care pacienta le-a putut vedea, analiza si bineinteles purta. Forma, dimensiunile, micile detalii referitoare la aspectul dintilor finali sunt hotarate intotdeauna impreuna cu pacientul a carui parere este decisiva.

Coroanele finale s-au realizat din ceramica pe suport de zirconiu, in acest caz fiind cea mai potrivita varianta de a masca pivotii metalici si a avea in acelasi timp o estetica cat mai apropiata de cea a dintilor naturali. Coroana pe implant este de asemenea din ceramica pe zirconiu fixata prin insurubare. S-a decis fatetarea caninului stang, ultimul frontal ramas vital, ce avea o mare obturatie din compozit, cu o fateta integral ceramica pentru o culoare uniforma a intregului grup frontal.
Aspectul sanatos al gingiei la o luna dupa cimentare este  posibil datorita unei igiene interdentare corespunzatoare cu ata dentara printre coroanele modelate individual.

Sa facem o scurta analiza a aspectului zambetului inainte si dupa finalizarea tratamentului.

De remarcat lungimea necorespunzatoare a vechilor coroane cu dintii scurti, aparent abrazati ce sunt potriviti persoanelor mai varstnice. In acelasi timp modelarea marginilor inferioare pe intregul grup frontal s-a facut fara a urmari forma buzei inferioare, zambetul are un aspect trist, din cauza unei linii cu o curbura inversa.

Zambet la final. Frontalii superiori sunt vizibili suficient in suras, ceea ce da un aspect facial intinerit. Marginile inferioare ale centralilor sunt usor mai lungi decat ale lateralilor, caninii depasesc ca lungime foarte putin incisivii centrali, aspectul final al dintilor conferind feminitate si delicatete pacientei.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza