Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

IMPLANTUL DENTAR MEGAGEN ANYRIDGE

Implantul dentar este un dispozitiv ce inlocuieste radacina dintelui natural.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv ce inlocuieste radacina dintelui natural. Este realizat din titan de inalta puritate. Acesta este un material biocompatibil ce permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare. Implantul dentar reprezinta radacina pe care se construiește un dinte artificial.
Oferă soluții pentru înlocuirea oricărui dinte absent atât la maxilar cât și la mandibulă, fiind suficient de rezistent pentru zona molarilor dar în același timp oferind rezultate estetice foarte bune în zona frontală.

Implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie pentru spatiul ramas liber in urma pierderii unui dinte pentru ca el opreste atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei. Implantul dentar iti va permite sa zambesti, sa vorbesti si sa mananci din nou, confortabil si cu multa incredere.
Implanturile dentare permit protezarea in situatiile in care s-ar fi impus purtarea de proteze mobile sau ar fi fost necesara slefuirea dintilor vecini. Ele sunt sigure si iti ofera posibilitatea de a te comporta normal ca si cand ai avea dintii tai naturali.

Implantul dentar Megagen AnyRidge

Compania Megagen fabrica mai multe tipuri de implanturi dentare, implantul AnyRidge fiind un implant premium, practic varful din punct de vedere tehnologic al aceste companii. Deosebirile intre implanturile AnyRidge si alte tipuri de implanturi sunt pe scurt: forma si tratamentul de suprafata al spirelor implantului pe de o parte si conexiunea intre implant si bontul protetic ce sustine coroana pe de alta parte.

Spire revoluționare Knife Thread
AnyRidge este primul sistem de implanturi confecționate din aliaj de titan cu puritate înaltă care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Cu ajutorul acestor spire, implantul AnyRidge devine soluția optimă de tratament indiferent de calitatea osului în care este introdus implantul. Spirele Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea aplicării unei coroane dentare provizorii în aceeași ședință, datorita unei stabilitati primare foarte bune.

Conexiune hexagonală internă de tip con-în-con
O altă caracteristică distinctă a implantului dentar Megagen AnyRidge o constituie conexiunea hexagonală internă de tip con-în-con de 5º . Această conexiune asigură închiderea ermetică prin sudura la rece între elementele implantului dentar. Se elimină, astfel, riscul slăbirii șurubului intern și al disconfortului ulterior. Sudura la rece sigilează elementele componente ale implantului dentar față de microorganismele cavității orale, asigurând longevitatea implantului și sănătatea osului din jurul acestuia.
 

Care sunt pasii de urmat in tratamentul prin implant dentar?

Consultația inițială
Inserarea implantului dentar este o procedură minim invazivă ce se realizează sub anestezie locală și în urma căreia pacientul iși poate relua activitățile de zi cu zi.
Primul pas in vederea alegerii implantului dentar este consultatia la medicul chirurg/implantolog.
Se va analiza spațiul în care va fi aplicat implantul dentar și se va recomanda pacientului efectuarea unui Computer Tomograf pentru masurarea tridimensionala a osului maxilar, precum și a unor analize uzuale de sânge pentru a evalua starea generala de sanatate.
Ulterior se va alege poziția exactă a implantului, dimensiunea acestuia  (lungime, diametru) precum și tipul de intervenție chirurgicală ce va fi realizată. In functie de calitatea si cantitatea de os disponibil, procedura de inserare a implantului dentar se poate desfășura în una sau două etape, cu sau fara aditii suplimentare de os.

Procedura chirurgicală de inserare a implantului dentar
Interventia chirurgicala propriu zisa de inserare a implantului dentar se face sub anestezie si presupune urmatorii pasi:
Cu ajutorul unui set de freze calibrate pe dimensiunea implantului se va crea un spațiu în os.
Implantul va fi introdus în acest spațiu prin înșurubarea lui, iar gingia va fi cusută la loc. În acest moment implantul se va afla în totalitate în os. In functie de cantitatea si calitatea osului, de necesitatea unor aditii suplimentare de os sau nu urmeaza o perioada de vindecare cuprinsa intre 2 si 6 luni.

Descoperirea implantului
Dupa osteointegrare, urmatoarea etapă este aceea de descoperire a implantului dentar, etapă în care medicul chirug va monta la nivelul implantului un dispozitiv ce va conforma gingia, astfel încât aceasta să capete un aspect natural, rotund, similar cu gingia din jurul unui dinte.

Procedura protetica de restaurare finala
Etapa finala este aceea de realizare la coroanei sau puntii sau protezei pe implanturi.
Poziția implantului dentar va fi transmisă în laboratorul de tehnică dentară cu ajutorul unor amprente urmand ca tehnicianul sa realizeze coroana ce va fi fixata pe implant.

Controlul periodic
După finalizarea tratamentului prin implanturi dentare, pacientul va fi chemat la consultații periodice la un interval de maximum 6 luni pentru a evalua clinic si radiologic starea de sănătate a gingiei și a osului din jurul implantului, precum și pentru a evalua modul în care implantul intră în contact cu ceilalți dinți prezenți.
 

Intrebari frecvente privind implantul dentar

Cine poate beneficia de implanturi?
Poate beneficia de implant orice pacient cu o stare de sanatate buna, fara afectiuni grave si cu o igiena orala foarte buna.
Varsta nu constituie un impediment.

Care este rata de succes a implanturilor?
Unii pacienți au implanturi de peste 30 de ani. Succesul unui implant depinde de starea generală de sănătate, de igiena dumneavoastră orală și de vizitele periodice la medicul dentist. Un implant se pierde din aceleași motive ca în cazul unui dinte natural, de obicei, fiind vorba despre igiena orală deficitară.

Care sunt riscurile de infecție sau de respingere ale implantului?
Implanturile sunt fabricate dintr-un material biocompatibil titan de inalta puritate iar, datorită tratamentului specific de suprafață toate substanțele cu potențial nociv sunt neutralizate. Corpul nostru nu le consideră material străin, așadar, nu poate avea loc o respingere, nu există riscul de a provoca o reacție precum cea care apare uneori, în cazul transplantului de organe.

Odata integrat, riscul apariției unei infecții în jurul unui implant vindecat este același ca în cazul dinților naturali. Din acest motiv este foarte important să aveți o igienă orală corespunzătoare si sa va prezentati la controale periodice pentru a vă menține țesuturile sănătoase.

Sunt implanturile dentare greu de întreținut?
O igiena orala cat mai buna este esentiala pentru o durata de viata cat mai lunga a implanturilor dentare. Implanturile dentare se curăța cu periuța de dinți și ața dentară la fel ca dinții naturali. Se recomandă vizite periodice la medicul dumneavoastră dentist din 6 în 6 luni pentru igienizari profesionale similare cu cele necesare pentru dintii naturali.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza