Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?

Implantul inlocuieste radacina dintelui, in timp ce restaurarea (lucrarea)  sustinuta de implant, tine locul unei coroane dentare

Implantul dentar este un dispozitiv cel mai frecvent realizat din titan sau mai rar din zirconiu, care inlocuieste un dinte pierdut prin extractie dentara. Propriu-zis, implantul inlocuieste radacina dintelui, in timp ce restaurarea (lucrarea)  sustinuta de implant, tine locul unei coroane dentare. Implantul dentar arata ca un surub realizat din aliaje biocompatibile de titan, aliaje ce se integreaza perfect in corpul uman, fara a da reactii de respingere.

Care sunt etapele necesare pentru a inlocui un dinte extras cu un implant dentar?

1. Etapa initiala consultatia si evaluarea.

La prima consultatie analizam situatia generala de sanatate a pacientului  si conditiile locale.
Mai concret se afla istoricul sanatatii generale, deoarece sunt boli grave, boli cronice netratate sau anumite tratamente medicamentoase care reprezinta contraindicatii pentru implanturile dentare.
De asemenea se face un examen oral. Analizam starea tuturor dintilor si a gingiilor, deoarece implanturile dentare presupun o interventie chirurgicala, ce nu se poate face fara riscuri daca sunt prezente carii sau infectii ale gingiei. Un numar mare de bacterii intr-o cavitate orala neingrijita poate duce la infectarea plagii operate, de aceea inainte de a avea un implant este nevoie sa va tratati toate celelalte probleme dentare. Se analizeaza de asemenea starea osului din zona extractiei. Daca extractiile sunt vechi, de ani de zile, este foarte posibil ca osul sa fie insuficient ca volum, fiind necesare aditii osoase, grefe, sinus lift.  Ideal este ca un implant dentar sa se insere dupa doua luni, pana la maxim un an dupa extractia dentara.

Tot la consultatia initiala vi se vor analiza radiografii si mai ales tomografii computerízate ale osului maxilar pentru a masura la milimetru osul ce va sustine implantul. Tomografia este esentiala pentu a se alege cea mai buna varianta de implant pentru Dumneavoastra. Ne intereseaza atat inaltimea, cat si latimea si grosimea osului, masurata tridimensional pentru un implant de lungime si diametru potrivit. Tipul de implant se alege in functie de densitatea osului masurata tot pe CT.

La finalul consultatiei veti primi de facut un set de analize de sange necesare inainte de interventie, analize ce vin sa compleze examinarea initiala si Computerul tomograf. De asemenea veti primi un plan de tratament scris si o estimare de costuri personalizata cazului Dumneavoastra.
 

Lista preturi implantologie+ PROGRAMARE ONLINE

2. Etapa chirurgicala de insertare a implantului

Se desfasoara intr-un mediu steril, in cabinetul pregatit special pentru interventie. Operatia dureaza de obicei sub 30 de minute pentru un implant simplu, fara aditie de os si se face sub anestezie locala, fara sa simtiti nici un fel de durere. Implantul de titan se va insera in osul maxilar inlocuind radacina dentara lipsa. Chiar inainte de interventie veti primi o reteta cu antibiotice ce se iau preventiv, iar calmante si antiinflamatoare se iau imediat dupa interventie. Veti primi o lista scrisa cu contraindicatii valabile pentru primele 24 de ore dupa interventie, restrictii ce se refera igiena si la o alimentatie mai atenta  ( cu alimente de consistenta moale), iar primul control se face in ziua urmatoare interventiei.  Firele de sutura se indeparteaza dupa 10 zile. In marea majoritate a cazurilor discomfortul ulterior implantului dentar este minim, similar unei extractii simple. Nu este nevoie sa va intrerupeti activitatile obisnuite, nu exista o perioada de convalescenta. Exista situatii de implanturi in asociere cu aditii sau grefe de os ce presupun interventii mai ample, insa chiar si in aceste cazuri, discomfortul dispare in 3-4 zile.
In urmatoarele luni (intre 2 si maxim 6 luni) corpul Dvs va integra implantul pentru ca dupa aceasta etapa sa putem proteza cu o lucrare fixa sau mobila implantul/implanturile in functie de situatia clinica.

3. Etapa protetica

Dupa perioada de vindecare, implantul se va descoperi de sub gingie si se va lua amprenta pentru lucrarea pe implant. Aceasta restaurare poate sa fie o coroana sau o punte sau o proteza.
Coroanele pe implant pot fi cimentate sau insurubate, pot fi metaloceramice sau fara metal, din ceramica pe zirconiu sau integral ceramice. Lucrarile mobile pe implanturi pot fi de tip mobilizabil, ce pot fi insurubate si desurubate doar de catre medic, sau de tip mobil ce se indeparteaza de catre pacient pentru igienizare zilnica.
 

Lista preturi protetica+ PROGRAMARE ONLINE

4 Etapa de mentinere si control

Dupa finalizarea lucrarilor pe implant sunt necesare controale periodice cu radiografii ale implanturilor dupa o luna, apoi din 6 in 6 luni pentru primii doi ani si anual dupa ce trec primii doi ani. Aceste controale sunt esentiale pentru o mentenanta si o supraveghere a implanturilor, pentru igienizari profesionale corecte si pentru a detecta din vreme cele mai mici probleme ce pot aparea la nivelul gingiei si osului din jurul implantului.

Durata de viata a unui implant dentar este similara cu cea a unui dinte natural, atata timp cat se respecta strict protocolul de inserare, protezare si verificare periodica la controale in cabinetul stomatologic.

Pentru o discutie cu specialistul nostru in chirurgie si implantologie orala , Dr Andreea Nitu, ne puteti contacta telefonic, prin email sau prin formularul de contact de pe site. La o simpla consultatie in cabinet puteti afla informatii concrete si puteti gasi o solutie personalizata, potrivita cazului Dumneavoastra.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza