Str. Justinian nr. 15A, zona Dorobanti Polona, Sector 2, Bucuresti

ALBIREA DINTILOR

Orice tratament de cosmetizare a zambetului incepe printr-o albire a dintilor. Aceasta este probabil cea mai recomandata procedura de estetica dentara.

Orice tratament de cosmetizare a zambetului incepe printr-o albire a dintilor. Aceasta este probabil cea mai recomandata procedura de estetica dentara. Albirea dintilor este considerata cea mai sigura procedura de cosmetica dentara care da satisfactie deplina pacientilor. Avand supervizarea medicului dentist si urmand intru-totul indicatiile acestuia, albirea dintilor este o procedura total inofensiva.

Adeseori dintii sunt patati din cauza fumatului, alimentelor, bauturii (cafea, ceai sau vin rosu) sau o igiena orala necorespunzatoare. Albirea dintilor iti poate imbunatati simtitor aspectul zambetului.

Exista mai multe tipuri si metode de albire dentara, toate insa folosesc geluri pe baza de peroxizi ce actioneaza asupra smaltului dentar, nu asupra obturatiilor (plombelor) si nu asupra coroanelor sau fatetelor de portelan.

Indicatiile albirii dentare sunt deci restranse in cazul pacientilor care au pe dintii frontali plombe de mari dimensiuni sau restaurari de tip coroane sau fatete dentare. Acesti dinti nu se vor albi si deci, la finalul tratamentului de albire este foarte probabila necesitatea schimbarii plombelor sau lucrarilor cu unele noi, de culoare mai deschisa, similara dintilor vecini albiti.

Principalele metode de albire sunt albirea facuta acasa si albirea in cabinet, sub supravegherea medicului dentist.

Albirea dintilor la domiciliu presupune folosirea unor geluri de concentratii mai scazute, intre 10 si 15%, geluri care se aplica pe dinti cu ajutorul unor gutiere din acril moale. Aceste gutiere sunt realizate tot de un medic sau un tehnician prin turnare pe baza unei amprente, astfel incat sa se potriveasca perfect formei dintilor dumneavoastra, deci o vizita la dentist este necesara chiar si pentru albirea acasa.

Gelul de albire se va aplica in gutiere si se va purta pe dinti noaptea, un anumit numar de nopti, in functie de cat de albi va doriti dintii. Avantajul acestei metode este tocmai faptul ca rezultatul final este controlabil, desi se obtine mai lent. Dezavantajul principal este ca metoda poate genera sensibiliatate dentara sau gingivala, din cauza timpului lung de expunere a smaltului la gelul de albire, desi acest gel este mai diluat.

Albirea dintilor in cabinet se face cu geluri de concentratie mare 30-35%, fie in gutiere fie fara gutiere. Metoda cu gutiere este similara albirii la domiciliu, cu diferenta ca  aplicarea gutierei cu gel se face de 3-4 ori, in cabinet, in sedinte succesive.

Metoda de albire a dintilor cu gel activat de lampa de albire si fara gutiere este cea mai rapida si cea mai sigura pentru pacient. Se folosesc tot geluri concentrate, dar acestea sunt potentate de lumina lampii de albire cu lumina LED sau Laser. Datorita acestui fapt, efectul este foarte rapid, iar procedeul dureaza maxim 45 de minute. Gingiile si buzele sunt izolate prin metode speciale, incat sa nu fie atinse de gelul concentrat.

Acesta este un tratament mai sigur, care produce cele mai bune, cele mai durabile si cele mai rapide rezultate.

Singurul dezavantaj al acestei metode este faptul ca nu se indica repetarea albirii mai devreme de 2 ani. In acest interval insa, dintii pot fi albiti prin metoda la domiciliu fara probleme, pentru intretinere, daca vi se pare ca dupa mai putin de 2 ani, nuanta obtinuta prin albire nu se mentine.

Indiferent de metoda de albire folosita, dintii se vor colora mai rapid si vor reveni la nuanta initiala, daca fumati, consumati excesiv cafea sau alimente foarte pigmentate.

La cabinetul stomatologic Andreea Dental Studio folosim tehnologii precum laserul si fotoactivarea pentru albirea dintilor neinvaziva.

Garantam ca te va surprinde eficienta gelului de albire activat de lampa acceleratoare si dupa doar o ora iti veti putea arata din nou, cu mandrie, zambetul.

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza